Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin

Näkyviä tuloksia 2-6 viikossa

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin

Näkyviä tuloksia 2-6 viikossa

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin

Koiratkin nauttivat uimisesta – miten hoidat koiran ihoa ja turkkia?

Kesäisin uimarannoilla viihtyvät niin ihmiset kuin koiratkin. Uiminen on hyvää liikuntaa, josta moni koira nauttii. Koiran ihon hyvinvoinnin kannalta on tärkeää kuivata tassut, iho ja turkki huolellisesti uinnin jälkeen. Ihon luontaisen suojakerroksen ylläpitämistä voi myös auttaa BERRYOMG® Silk & Shine -ravintolisällä, joka sisältää tärkeitä omega-rasvahappoja.

– Uiminen on ehdottomasti suositeltava liikkumismuoto koirille. Erityisesti nivelrikosta kärsiville koirille rauhallinen uiminen on hyvä tapa vahvistaa lihaksia ja mahdollisesti pudottaa painoa ilman, että niveliin kohdistuu niin suuri rasitus, suosittelee eläinlääkäri ja eläinravitsemuksen asiantuntija Johanna Anturaniemi (MMT, ELK).

Uiminen voi kuitenkin aiheuttaa haasteita koirien turkille ja iholle riippuen siitä, miten hyvin ne pääsevät kuivumaan kastumisen jälkeen. Jos koiran tassut, iho tai korvat helposti ärtyvät kastumisesta, oleellisinta on hyvä kuivaus uinnin jälkeen.

– Jos koiralla on kovin herkkä ja helposti kuivuva iho tai paksu turkki, joka jää märäksi pitkäksi aikaa uimisen jälkeen, voi iho ärtyä helpommin. Iholle voi muodostua myös hot spotteja. Tällaisen koiran kanssa tulee harkita, onko uiminen kuitenkaan hyvä vaihtoehto.

Kuivumiseen taipuvaista ihoa voi kosteuttaa sisäisesti omega-rasvahappolisällä, kuten BERRYOMG® Silk & Shinella. Se on koirien ja kissojen ihon hyvinvointiin suunniteltu ravintolisä, joka auttaa ylläpitämään ihon luontaista suojakerrosta, ehkäisee ihon kuivumista ja auttaa kutiavan ihon hoidossa.

Lue lisää BERRYOMG® Silk & Shine -ravintolisästä.

– Jos koiralla on kovin herkkä ja helposti kuivuva iho tai paksu turkki, joka jää märäksi pitkäksi aikaa uimisen jälkeen, voi iho ärtyä helpommin. Iholle voi muodostua myös hot spotteja. Tällaisen koiran kanssa tulee harkita, onko uiminen kuitenkaan hyvä vaihtoehto.

Johanna Anturaniemi (MMT, ELK)

Mikä on hot spot?

Hot spot on koiran ihotulehdus, joka rajautuu tietylle alueelle, mutta voi levitä suureksi hyvin nopeasti. Hot spoteja esiintyy tavallisesti kuumina ja kosteina vuodenaikoina, ja erityisesti uivilla, paksuturkkisilla koirilla. Turkin alle ihon pintaan jäänyt kosteus antaa bakteereille hyvän kasvuympäristön, ja kun koira raapii ihoa rikki, se tulehtuu.

– Myös allergia, jokin vierasesine, korvatulehdus tai iholoiset voivat altistaa hot spoteille, sillä ihon kutina tai ärsytys johtaa raapimiseen tai nuolemiseen, jolloin iho rikkoontuu ja bakteerit pääsevät lisääntymään ihorikossa, Anturaniemi kertoo.

Koiralle lyhyt kesäturkki vai ei?

Kannattaisiko pitkä- ja paksuturkkisten koirien turkkia sitten kesällä trimmata lyhyemmäksi? Anturaniemen mukaan se ei ole välttämätöntä ainakaan lämmönsäätelyn kannalta, sillä koirat eivät hikoile ihon kautta kuten ihmiset.

– Tiheän alusvillan tiputtaminen pois kesäksi helpottaa lämmönsäätelyssä. Turkki pitää itseasiassa ihon viileämpänä, sillä se muun muassa suojaa auringonpaisteelta.

Turkinhoito riippuu rodusta ja yksilöstä. Kesällä hoito on perusperiaatteiltaan samanlaista kuin talvellakin eli pitkäkarvaista turkkia harjataan, jottei se mene takkuun.

– Jos koira liikkuu paljon metsässä, voi kesäisin saksilla lyhentää kaikkein pisimmät karvat esimerkiksi jaloista, takapuolen ympäriltä ja hännästä. Näin sinne eivät tartu kaikki risut, kepit ja sammaleet metsästä.

BERRYOMG-ravintolisät lemmikin hyvinvointiin

BERRYOMG® Silk & Shine on mustaherukan siemenöljystä ja tyrniöljystä valmistettu ravintolisä ihon hyvinvointiin koirille ja kissoille. Siemenöljyt sisältävät tärkeitä omega-rasvahappoja, jotka auttavat ylläpitämään ihon luontaista suojakerrosta ja ehkäisevät ihon kuivumista. Tuote tukee atooppisen ihon hoitoa ja rauhoittaa ihoa vähentäen kuivumista, kutinaa ja allergisia oireita. Silk & Shine myös parantaa turkin kiiltoa. Tutustu tästä tuotteeseen!

BERRYOMG® Vitality & Defence on tyrniöljystä valmistettu ravintolisä, jonka antioksidantit suojaavat ikääntymisen vaikutuksilta ja vahvistavat immuunijärjestelmää. Tyrniöljy sisältää luonnostaan ainutlaatuisen koostumuksen omega-3, -6, -7 ja -9-rasvahappoja sekä E-vitamiinia. Tuote on erinomainen kuiville ja halkeaville anturoille, ja se saa turkin kiiltämään. Ravintolisästä koira saa myös lisäkosteutusta kuiviin ja vuotaviin silmiin. Tutustu tästä tuotteeseen!

BERRYOMG® OMvEGA-3 on puolukan siemenöljystä valmistettu täysin kasvipohjainen ja kalaöljytön, välttämättömien rasvahappojen lähde koirien  kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Öljyn luontainen rasvahappokoostumus ylläpitää ihon, turkin ja nivelten hyvinvointia. Ravintolisä auttaa tasapainoisen ruokavalion koostamisessa myös allergisilla ja valikoivilla koirilla. Sitä voivat käyttää nekin koirat, joille kalaöljyvalmisteet eivät sovi. Tutustu tästä tuotteeseen!